Straniul caz al timișoreanului amendat în Vaslui, deși nu a fost niciodată acolo

Ionuț Oprea
Ionuț Oprea din Timișoara. Foto: adevarul.ro

Pe 10 aprilie, Ionuţ Marius Oprea din Timişoara a primit prin poştă un plic de la Poliţia Rutieră din Huşi, judeţul Vaslui, cu un proces verbal în care i se aduce la cunoștință că în data de 30 martie s-a aflat în judeţul Vaslui şi „a condus un vehicul cu tracţiune animală Huşi 043 sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt dovedit cu aparatul etiloltest Drager, la poziţia 390 rezultatul fiind de 1,41 ml alcool pur în aerul expirat”.

Tot atunci, Ionuţ Marius Oprea a mai aflat că poliţiştii rutieri Huşi i-au aplicat o amendă de 1.305 lei.

Însă bărbatul nu a fost nicioată în județul Vaslui.

Când a sunat la Poliţia din Vaslui i s-a comunicat că amenda nu poate fi anulată decât dacă este contestată la instanţa din judeţul Vaslui, unde s-a constatat contravenţia, relatează adevarul.ro.

Din fericire, verificările dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au arătat că greșeala îi aparține poliţistului din cadrul Biroului Rutier Huși care a întocmit procesul verbal de contravenție.

Acesta a surprins într-adevăr un bărbat ce conducea o căruţă în stare avansată de ebrietate, iar numele şi data de naştere erau asemănătoare cu cele ale bărbatului din Timişoara.

L-a oprit şi l-a legitimat pe căruțaș, însă acesta a declarat că nu are buletinul la el, așa că i-a spus poliţistului numele şi data naşterii. Agentul Adrian Luigi a verificat informaţiie furnizate de căruţaş în baza de date a Poliţiei și l-a găsit pe Ionuț Oprea din județul Timiș. L-a întrebat ce caută în zonă, iar căruţaşul a răspuns sincer că a venit să-şi viziteze sora, mai notează sursa citată.

Convins că în faţa sa se află Oprea Ionuţ din Timişoara şi nu Oprea Ionuţ din judeţul Vaslui, agentul rutier a întocmit procesul verbal în care i-a aplicat bărbatului din Timişoara o amendă de 1.305 lei pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu tracţiune animală în stare de ebrietate.

Acum, poliţistul este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu. Iar căruţaşul băut va fi sancţionat în baza înregistrărilor surprinse de aparatul radar şi a testării cu etilotestul realizată pe 30 martie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.