Începe vaccinarea profesorilor. Cum se fac programările?

profesor școală tablă matematică
Foto: geralt / pixabay.com

Vaccinarea personalului din învățământ începe astăzi, în București și în alte 23 de județe.

Centre speciale de vaccinare vor fi deschise și în celelalte județe, în zilele următoare. Autoritățile își propun să imunizeze peste 60.000 de profesori.

Profesorii de până la 55 de ani vor primi vaccinul produs de AstraZeneca. Cei peste această vârstă vor fi imunizați la COVID-19 cu vaccinul Pfizer.

Potrivit calendarului prezentat de autorități, până în 10 martie urmează să fie finalizată prima etapă a vaccinării.

”Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a declarat coordonatorul campaniei naşionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiță a vorbit și despre metoda de programare pentru vaccin, profesorii urmând să se înscrie pe liste în cadrul unității de învățământ.

”Aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ”, a mai spus medicul militar.

Gheorghiță a adăugat că fiecare județ ar trebui să finalizeze imunizarea profesorilor în 7-10 zile.