În ce condiții va susține PNL o nouă candidatură a lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

nicușor dan
Nicușor Dan. Foto: Pagina de Facebook Nicușor Dan

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că Partidul Naţional Liberal nu va susţine o candidatură a lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei dacă acesta alege să intre în cursa electorală ca independent.

„Dacă rămâne independent, PNL nu susţine această candidatură. (…) Am purtat discuţii cu domnul primar Nicuşor Dan şi am clarificat această situaţie în care domnia sa va voi să candideze la Primăria Capitalei, dar fără susţinerea Partidului Naţional Liberal”, a precizat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Întrebat referitor la nume vizate pentru a candida la alegerile pentru Primăria Generală, preşedintele PNL a afirmat: „Cert este că în momentul de faţă avem nominalizat un preşedinte interimar în persoana domnului Sebastian Burduja şi consider că este foarte important, ca preşedinte de filială, să îşi asume şi candidatura la Primărie”.

Nicușor Dan a fost întrebat, în urmă cu o săptămână, dacă ar accepta să se înscrie în PNL.

„În opinia mea, esenţial este ca dreapta să aibă un candidat unic şi cred că pentru marea majoritate a votanţilor de dreapta, care ne-au spus acelaşi lucru în 2020, este ca dreapta să aibă un candidat unic. (…)

Eu am fost votat de oameni care susţin PNL, am fost votat de oameni care susţin USR, am fost votat de oameni care susţin dreapta, fără să fie simpatizanţi ai acestor partide. Am o relaţie foarte bună cu PMP în Consiliul General şi cu celelalte partide de dreapta care nu sunt reprezentate în Consiliul General.

E foarte greu să ne gândim că un candidat al unuia dintre aceste partide poate să câştige şi, atunci, strategia mea este de a-mi păstra independenţa şi de a solicita sprijinul partidelor de dreapta, pentru a nu lăsa PSD în Bucureşti”, a declarat Nicușor Dan.