Ilie Năstase a fost prins iar băut la volan

ilie năstase băut la volan
Foto: Robbie Mendelson (Wikimedia Commons)

Ilie Năstase a rămas fără permis timp de 90 de zile, după ce a fost prins din nou la volan sub influența băuturilor alcoolice, potrivit unor surse judiciare citate de G4Media. Fostul tenismen avea o alcoolemie relativ redusă, de 0,22. Polițiștii l-au lăsat fără permis timp de 90 de zile, însă nu va avea probleme penale pentru că un dosar se deschide de la o alcoolemie de 0,80.

„La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o strada din sectorul 1 din Municipiul București.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, a transmis Poliția.

Ilie Năstase a fost condamnat în 2019 la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru că a condus băut. Judecătorii au dispus la acea vreme și un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care Ilie Năstase nu a avut voie să conducă niciun autovehicul pentru care este nevoie de permis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.