Ca în Vestul sălbatic. Hoții de motorină, filmați cum atacă trenurile ziua-n amiaza mare

hoți tren motorină
Foto: Captură Digi24

O echipă de filmare a postului de televiziune Digi24 a surprins mai mulți hoți care furau combustibil  – motorină și benzină – din vagoanele-cisternă ale unui tren chiar în timpul zilei.

Scenele filmate se petrec în Tileagd, o comună din județul Bihor. În imagini se vede cum mai multe persoane atacă trenul din mers, se urcă pe vagoane și fură benzină și motorină cu gălețile.

Reporterul care i-a surprins pe hoți a purtat și un dialog cu aceștia:

– Ce faceţi cu găleţile?
– Mergem la furat.
– Ce furaţi?
– Motorină!
– De unde?
– De aici, din vagoane.
– Ziua, în amiaza mare?
– Da, da!

Potrivit unui localnic, hoții fură aproape în fiecare zi combustibil din trenurile care ajung în comuna Tileagd, la depozitul unei companii de distribuție a produselor petroliere. Oamenii desfac capacele cisternelor, iar apoi golesc conţinutul acestora în găleţi.

Anul trecut, polițiștii bihoreni au înregistrat 8 dosare de furturi de produse petroliere din vagoane, iar în 2017 au fost întocmite alte două dosae. Câțiva agenţi de pază sunt bănuiţi de complicitate la furt.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.