Guvernul liberal taie pensiile speciale, dar nu pe toate!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Militarii și magistrații ar urma să beneficieze în continuare de pensii speciale, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

„Vreau să menţin un angajament ferm, şi anume, drepturile câştigate nu se pierd şi legislaţia se aplică. Din perspectiva pensiilor, noi dorim să eliminăm pensiile speciale. Cu anumite excepţii: ale magistraţilor care beneficiază de o decizie a Curţii Constituţionale şi ale militarilor, care sunt în sistemul de apărare NATO”, a spus Turcan.

Cea mai importantă categorie de viitori foști beneficiari de pensii speciale sunt politicienii, aleșii poporului, cei care și-au și oferit, de la bun început, acest privilegiu.

De asemenea, liderul liberal promite și că pensiile obișnuite vor fi mărite de la 1 ianuarie, iar salariul minim va crește și el.

Premierul Ludovic Orban vrea bugetari competenți

În același timp, premierul Ludovic Orban a anunțat că aparatul bugetar va fi scuturat de mulți angajați în perioada următoare.

”Gândiţi-vă că de la 1 ianuarie 2017 au fost angajaţi în sistemul public peste 60.000 de angajaţi noi, mă refer la guvernările PSD, dintre care foarte mulţi nu au parcurs etapele normale ale ocupării unei funcţii publice, ci pur şi simplu au fost băgaţi pe uşa din dos, probabil cei mai mulţi pe bază de relaţii de rubedenie, pe bază de carnet de partid la PSD sau pe baza altor tipuri de relaţii mai degrabă personale decât pe baza unor criterii serioase de angajare în sectorul public”, a precizat premierul.

”Evaluarea activităţii funcţionarilor se va face exclusiv pe bază de rezultate, pe bază de viteza de soluţionare a problemelor”, speră premierul Ludovic Orban.