Guvernul ar dori creșterea salariului minim. Cât ar putea ajunge și de când

Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Mariu Budăi, a spus că există un dialog permanent în ceea ce privește creșterea salariului minim pe economie cu sindicatele și patronatele.

Întrebat dacă salariul minim ar putea ajunge la 3.500 de lei de la 1 ianuarie 2024, ministrul Budăi a spus că va exista o creștere, posibil la începutul anului viitor, însă deocamdată nu a fost agreată o cifră în coaliție și cu partenerii sociali.

„Din păcate, nu suntem într-o perioadă în care să dăm mesaje extrem de clare fără a greşi şi eu o să mă feresc să fac acest lucru. Anul acesta, la 1 ianuarie a fost un salt mare de 450 lei pentru salariul minim. A înţeles şi Guvernul să participe la acest salt şi 200 lei nu sunt taxaţi”, a afirmat Budăi, la Antena 3.

Întrebat dacă o majorare la 4.000 lei din ianuarie 2024 este mai plauzibilă, el a răspuns că se fereşte să dea cifre, însă a oferit asigurări că va exista o majorare a salariului minim.

„Eu o să mă feresc să dau cifre şi informaţii care nu sunt clare, discutate îndelunj în coaliţie şi cu partenerii sociali, pentru că nu este corect. Însă discuţiile sunt pentru a avea o nouă creştere a salariului minim, fie la început de an, fie vedem când, dar să avem o predictibilitate pentru mediul de afaceri, dar şi ţinând cont de puterea de cumpărare a celor care lucrează pe salariul minim”, a afirmat acesta.