Greșeala mare pe care șoferii o fac atunci când merg în coloană. Explicația lui Titi Aur

FOTO: nastogadka/Pixabay.com
FOTO: nastogadka/Pixabay.com

Fostul pilot de raliu Titi Aur, expert în conducere defensivă, spune că există o greșeală foarte mare pe care o fac unii șoferi atunci când aleg să meargă în coloană. Mai exact, este vorba despre prieteni sau rude care atunci când pleacă în vacanță merg unul după celălalt cu mașinile.

„Deplasarea în coloană înseamnă că atunci când mai mulţi prieteni pleacă cu maşinile la mare, la munte, etc, sunt tentaţi să meargă unul după altul. Ca şi cum atunci când unul intră în depăşire, pot depăşi toţi.

E acea senzaţie în subconştient că eşti într-o coloană şi că, dacă a depăşit prima maşină, poate trece toată lumea. Dar ceilalţi participanţi la trafic merg după regulile de circulaţie. (…)

Nu suntem într-o coloană oficială, cu poliţişti care opresc circulaţia ca să ne deplasăm noi. Trebuie ca fiecare dintre noi, dintre membrii coloanei, să respectăm regulile de circulaţie. Dar suntem prinşi în acest miraj.

E tot un fel de efect de turmă, dacă trec ăia, trecem toţi. Asta e doar în mintea ta. Dar altul poate are prioritate, poate are semaforul pe verde. Nu treci pentru că eşti în coloană.

Ca să conştientizăm, însă, trebuie să ne tragă cineva de mânecă”, a declarat Titi Aur, pentru dcnews.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.