Ghid pentru renovarea și reamenajarea unei bucătării

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Bucătăria este, pentru cei mai mulți, cea mai importantă cameră dintr-un apartament sau dintr-o casă în timpul zilei. Mulți cred că nu e chiar așa, însă dacă ar calcula timpul pe care îl petrec în bucătărie ar ajunge la concluzia aceasta.

În acest articol vă prezentăm câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont atunci când îți renovezi și reamenajezi o bucătărie. E foarte important să faci, periodic, astfel de lucrări, pentru că bucătăria trebuie să fie un loc cât mai curat și mai plăcut.

Un meseriaș își va începe lista cu gresia și faianța. În ceea ce privește faianța, poți pune doar în zona dintre dulapurile suspendate și blatul de lucru. Însă, cel mai important e să ai faianța în zona plitei, acolo unde gătești.

De asemenea, importantă este și mobila. Poți lua o mobilă gata făcută, din magazin, însă să fiți atenți și să măsurați ca să se potrivească. Dacă nu, aveți varianta mobilei la comandă.

Și electrocasnicele sunt foarte importante. După ce ați ales frigiderul, plita și cuptorul, trebuie să fiți foarte atenți la alte trei piese foarte importante pentru bucătărie.

Trebuie să vă uitați cu atenție în lista de chiuvete bucatarie romstal și să alegeți un model care vi se potrivește, în funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, dar și de nevoile pe care le aveți. De exemplu, dacă se adună des vase de spălat, luați una mai generoasă. De asemenea, fiți atenți și la material, pentru că sunt modele, mai ieftine, care sunt foarte gălăgioase atunci când curge apa în ele.

Apoi, foarte importantă într-o bucătărie este hota, care vă ajută să scăpați de abur și mirosurile de mâncare. Cu cât este mai puternică, cu atât nu riscați ca mirosul de mâncare să ajungă în toată casă, iar cu timpul poate intra și în pereți.

Al treia „piesă” importantă dintr-o bucătărie este centrala termică. Cei mai mulți dintre noi le avem instalate în această zonă a casei. Alegeți una economică și silențioasă, precum centrala termică vaillant.