Decizie definitivă a instanței în cazul medicului Gheorghe Burnei

gheorghe burnei
Foto: Captură YouTube Antena 3

Medicul Gheorghe Burnei, acuzat de luare de mită, nu se poate întoarce să profeseze într-un spital de stat, a decis joi, 31 august, Curtea de Apel București. Decizia instanței este definitivă.

Curtea de Apel București a decis să mențină interdicția impusă chirurgului ortoped de a lucra într-un spital de stat, deși anterior Tribunalul București decisese că acesta se poate întoarce la muncă în cadrul Spitalului Clinic de Urgențe de Copii “Maria Curie” sau în altă unitate din sistemul public de sănătate.

Decizia Tribunalului București a stârnit însă nemulțumirea foștilor colegi ai medicului de la Marie Curie, care au semnat o petiție prin care spuneau că vor intra în grevă și vor protesta în cazul în care Gheorghe Burnei se întoarce la spital.

La jumătatea lunii iulie, medicul Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Procurorii îl acuză pe Burnei că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, medicul a luat șpagă de 15 ori de la părinții unor copii internați la Spitalul “Marie Curie”.

Sumele erau cuprinse între 50 de lei și 1.350 de euro.

În schimb, doctorul a susținut permanent că banii pe care i-a primit nu i-a folosit pentru el, ci pentru a cumpăra mâncare pentru personalul medical al spitalului.

Dacă va fi găsit vinovat de luare de mită, Gheorghe Burnei riscă între 3 și 10 ani de închisoare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.