Furtună în București și Ilfov. S-au prăbușit zeci de copaci

furtună în București
Foto: Captură Digi24

44 de copaci au fost doborâți de furtună în această dimineață în București. Capitala se află sub cod galben de furtună până la 9.20.

Vor fi descărcări electrice, averse care vor acumula peste 15 l/mp, intensificări ale vântului, grindină.

Județul Ilfov, precum și numeroase localități din județele Ialomița, Călărași, Giurgiu, și Constanța se află și ele sub cod galben până la 9.30.

Se vor semnala descărcări electrice, averse care local vor acumula 15…20 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU B-IF a gestionat 46 de intervenții (44 în mun. București și 2 in județul Ilfov). Acestea au constat în îndepartarea a 44 de copaci căzuți, un stâlp cazut și un element de constructie.

Au fost avariate 33 de autoturisme și un acoperiș. O persoana a fost surprinsă intru-un autoturism de un copac cazut. Aceasta a fost extrasă conștientă și transportată la spital”, a transmis ISU București-Ilfov, potrivit G4media.ro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.