Fostă deputată PNL, indignată de Poșta Română: „Cea mai frustrantă experiență comunistă. Așa era prin 1988”

adriana săftoiu
Foto: Facebook Adriana Săftoiu

Adriana Săftoiu, fostă deputată din partea PNL, a relatat pe pagina sa de Facebook experiența nefericită prin care a trecut la Poșta Română.

Întâmplarea s-a petrecut la Oficiul Poștal nr. 18 din sectorul 1 din București.

„Un tânăr întreabă: pot ridica un colet pentru o colegă? Am datele ei. Da, primește răspunsul, și se așează la rând. Au trecut 25 de minute. Eram deja 8 clienți, o singură doamnă care procesa lent solicitările. Între timp, se vântură alte colege, dar deloc impresionate de noi, ăștia de la rând. Mă uit la ceas. Cam 15 minute pe persoană. Oficiu poștal, 18, sector 1.

Simțeam cum cerul coboară. Peste drum, cimitirul. Nu mai făceam diferența dintre oftatul din oficiu și jalea care se auzea din cimitir. Îndrăznesc. „Doamnă, am toată răbdarea de pe lume, dar suntem zece persoane la rând, colegele de după ușă nu ar putea să vă ajute, că unii doar avem de ridicat colete?” Se uită un pic, doar un pic la mine, și după 2 minute apare o colegă a ei.

Cu voce nazală: Cine are de ridicat colete? Îi fac un semn din cap tânărului. Mulțumește tot din cap. Îi cere numărul de telefon al colegei să vorbească cu ea, care nu răspunde. Tânărul îi arată că are buletinul colegei… fără șanse.

A stat 45 de minute degeaba. Eu doar 60 de minute. Îmi vine rândul. Era un colet de la copil. Îmi face o surpriză, dragul de el. Simțeam doar că explodez, dar nu mă puteam face de rahat. Abține-te, mi-am zis.

Cu Poșta Română trăiesc cea mai nostalgică și frustrantă experiență comunistă. Cam așa era prin 1988 când mă duceam să vorbesc cu părinții, cu taxă inversă.

Oficiul Poștal 18. Secolul 21”, a relatat ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.