Florin Cîțu: Probabil ăsta a fost planul, să avem 10.000 de infectări zilnic

Fostul premier Florin Cîțu, președintele PNL, partid din coaliția de guvernare, spune că nu își poate explica de ce sunt 10.000 de cazuri de coronavirus în fiecare și că „probabil, ăsta a fost planul”. Cîțu a mai spus că bugetul României nu va putea susține costurile concediilor medicale și șomajului tehnic care vor fi în urma infectărilor în număr mare.

„Din punctul meu de vedere era nevoie. Înțeleg că nu reprezintă o problemă faptul că aveam 10.000 de persoane infectate zilnic. Pe mine mă interesează pentru că înseamnă concedii medicale, costuri suplimentare pentru companii și stat.

Dacă numărul crește s-ar putea să avem companii care își opresc activitatea. Sunt foarte curios dacă acesta a fost planul de la început, să avem număr mare de infectări. Toată lumea ignoră această problemă, reprezintă un cost foarte mare pentru economie. În continuare susțin certificatul verde, dar dacă în coaliție nu e susținut…

Presupun că ăsta e planul (să avem multe infectări zilnice, n.red), că deja se întâmplă. Nu vom putea susține de la buget costuri pentru concedii medicale, șomaj tehnic și facturile la energie, sub nicio formă. Acest val trebuia gestionat altfel, e opinia mea de economist. Mi-aduc aminte că în vară când erau 10.000 de persoane eram atacați toată ziua, acum nu mai e o problemă”, a declarat Florin Cîțu, luni.