Florin Cîțu anunță că educația sexuală va fi introdusă în școală de anul viitor

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Premierul Florin Cîțu a anunțat că educația sexuală va fi introdusă în școală într-un curs de „educație pentru viață”, începând de anul viitor. Părinții care nu sunt de acord își vor putea retrage copiii, la fel cum se întâmplă în cazul orelor de religie.

Acest anunț al premierului vine după ce Senatul a respins solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii și a votat-o în forma veche, în care participarea copiilor la ora de educație sexuală este condiționată de acordul scris al părintelui.

Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia – și o vom implementa, curricula ține de Ministerul Educației prin legea educației – va introduce de anul viitor o clasă care se va numi Educație pentru viață. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care doresc să își retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. Ministrul Educației cred că o va anunța zilele următoare, deczia este luată”, a spus Cîțu la TVR 1.

Florin Cîțu a spus că nu speră ca votul din Camera Deputaților să fie diferit în ceea ce privește solicitarea președintelui Iohannis.

Sunt foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte. Românii merită din partea noastră transparență și le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat astăzi în Senat, soluția a venit imediat. Am vorbit cu ministrul Educației, vom avea această lege în curriculă. Este prerogativa ministerului să facă curricula pentru anul viitor și va introduce această oră”, a mai spus Cîțu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus astăzi că e nevoie de educație sexuală în școli, „pentru că nivelul de informare pe acest subiect e foarte scăzut și pentru că numărul mamelor tinere e foarte mare”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.