Experiment. Cât te costă să faci înconjurul lumii doar cu zboruri low-cost

avion aeronavă zbor
Foto: Alex Beltyukov (Wikimedia Commons)

Jurnalistul Richard Quest, de la CNN, a vrut să realizeze un experiment și a zburat în jurul lumii doar cu servicii ale companiilor low-cost.

Voiajul său a început în capitala Marii Britanii, s-a terminat după opt zile în același punct, iar obiectivul a fost să vadă cât de mult s-au schimbat companiile low-cost în ceea ce privește serviciile.

Quest a trecut prin aeroporturi din Bruxelles, Praga, Dubai, Singapore, Sydney, Los Angeles și New York, iar întreaga experiență l-a costat 2.345 de dolari, cu un bagaj de cală inclus. Ca o comparație, dacă ar fi mers cu zboruri ale companiilor de linie l-ar fi costat cel puțin dublu.

De asemenea, pentru ca întreaga călătorie să fie cât mai ieftină, jurnalistul nu și-a ales pentru niciun zbor locurile mai spațioase, pentru care se plătește în plus.

Companiile low-cost se bucură de succes și în România. Compania Wizz Air, de exemplu, a anunțat săptămâna trecută că va lansa patru noi rute de pe Aeroportul Internațional Sibiu. Acestea vor spre Nurnberg, Milano, Madrid și Munchen.

De asemenea, la începutul anului, au mai fost anunțate zborurile: Bucureşti – Glasgow, Birmingham şi Hamburg, de la Cluj-Napoca spre Dubai, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster/Sheffield şi o destinaţie complet nouă, Berlin.

O altă companie low-cost, Blue Air, a anunțat că va efectua zboruri locale între Iași, Timișoara și Cluj.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: