Este Serena Williams cea mai mare jucătoare din istoria tenisului feminin?

Drumul Serenei Williams în a deveni cel mai mare jucător de tenis feminin din istorie continuă. Dorința câștigătoarei a 23 de titluri de Grand Slam urma să se îndeplinească dacă aceasta va reuși să depășească recordul lui Margaret Court, de 24 de titluri. Cu toate acestea, o analiză interesantă sugerează că Serena Williams nu ar trebui deloc comparată cu Margaret Court, deoarece sportiva ar putea fi deja cel mai mare jucător de tenis feminin.

Analiza, efectuată de partenerul US Open IBM Watson, ia în considerare patru teme principale: titluri de Grand Slam, Open Era, numărul de ași și succesul general. Acestea au fost stabilite ca repere pentru a arăta superioritatea lui Williams. Dacă te pasionează știrile din sport sau pariurile sportive, găsești la Betano pariuri pentru toate sporturile.  

Recorduri absolute de Grand Slamuri

Metrica Grand Slam ia în considerare și Open Era (Open Era este perioada actuală a tenisului profesionist). Pe lângă cele 23 de single-uri Grand Slam, Serena Williams mai are 14 titluri la dublu feminin și două la dublu mixt. Aceasta o duce la 39, ceea ce reprezintă un record Open Era.

Fără îndoială, totalul de 23 de titluri la simplu sunt un record absolut al perioadei actuale pentru tenisul mondial, iar cele 39 de titluri totale de Grand Slam o clasează pe Serena Williams între cei mai activi jucători. Sportiva a câștigat încă trei titluri de simplu decât chiar Roger Federer, care deține recordul masculin.

O serie de specialiști din sport susțin în continuare faptul că Serena nu ar trebui comparată cu Margaret Court, deoarece Court a câștigat jumătate din titlurile sale ca jucătoare amator. Mai mult, cele șapte titluri ale Serenei la Australian Open sunt, de asemenea, un record neegalat până acum. Serena Williams împarte recordul US Open (șase titluri) cu Chris Evert.

Într-un videoclip introductiv postat de US Open, Andy Roddick și Evert însăși exprimă susținerea pentru Serena Williams, considerând că aceasta ar trebui să primească titlul de cea mai bună jucătoare din lume.

Recorduri multiple pentru Serena Williams

Metrica „as” prezintă capacitatea lui Williams de a servi ași sub presiune. În timpul Campionatului de la Wimbledon din 2012, Williams a lovit 102 ași, mai mult decât orice jucător masculin din acel an.

Metrica finală vorbește despre succesul pe teren și în afara terenului lui Williams. Este o jucătoare de top 10, chiar și la vârsta de 39 de ani. A câștigat, de asemenea, un premiu record și câștiguri de susținere, împreună cu 72 de titluri și un record de 86% meciuri câștigate în toată cariera. Ținând cont de toate aceste recorduri, Serena Williams este cea mai bună jucătoare de tenis.

5 motive pentru care Serena Williams este una dintre cele mai mari sportive din istorie

  1. Sfidează vârsta

La 33 de ani, Serena Williams a devenit cel mai în vârstă jucător de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam. Cele opt titluri de Grand Slam pe care le-a câștigat Serena Williams la 30 de ani sunt, de asemenea, un record. Mai determinată ca oricând, Serena Williams nu dă semne de încetinire. În prezent nu există nicio altă femeie în tenisul profesionist care să fie aproape de ea în puncte, victorii sau campionate. Istoria familiei Williams continuă, fiica Serenei arătând un interes deosebit pentru tenis încă de la vârste fragede.

  1. A câștigat mai multe medalii de aur la Jocurile Olimpice

Serena Williams nu numai că a câștigat o medalie de aur pentru jocul său individual la Jocurile Olimpice de vară din 2012, dar a câștigat și trei medalii de aur în meciuri la dublu la Jocurile Olimpice de vară din 2000, 2008 și 2012. Împreună cu sora ei Venus, Serena Williams s-a dovedit a fi o amenințare puternică la dublu, precum și o jucătoare dominantă de tenis la simplu. Serena și Venus Williams au câștigat titluri de tenis la dublu la toate turneele majore – Australian Open, French Open, Wimbledon și US Open.

  1. A depășit o serie de stereotipuri și a ajuns în vârful clasamentului

La fel ca mulți mari sportivi, Serena Williams a depășit toate stereotipurile vremii și a pătruns în lumea elitistă a tenisului. Crescută în Compton, California, unul dintre cele mai violente și periculoase cartiere din Statele Unite, Serena Williams a fost școlită la domiciliu de tatăl ei, care, de asemenea, a antrenat-o încă de când era în clasa a noua. Serena Williams a fost scoasă din circuitul de tenis junior ca tânără din cauza remarcilor rasiste și a amenințărilor făcute de părinții copiilor albi.

  1. O prezență stabilă în topul jucătoarelor de tenis

Serena Williams a ocupat pentru prima dată poziția de lider în topul celor mai bune jucătoare din lume în anul 2002. De altfel, la acest moment, Serena Williams este cea mai în vârstă jucătoare de tenis feminină care s-a clasat pe locul întâi în lume.

  1. Este imaginea tenisului american

Tenisul masculin american a fost într-o rutină de când Pete Sampras și Andre Agassi s-au retras din sport. Ultimul bărbat din SUA care a câștigat un titlu de Grand Slam a fost Andy Roddick în 2003. În anii care au urmat, Serena Williams a devenit fața tenisului american – masculin sau feminin – și a dominat sportul cum nu a făcut-o niciodată niciun jucător american. Serena Williams are mai multe titluri de Grand Slam decât John McEnroe și Jimmy Connors la un loc.

  1. Emblemă a tenisului

Dacă ne gândim la baschet, primul nume care ne vine în minte este Michael Jordan. În hochei îl avem pe Wayne Gretzky, iar dacă vorbim de box, ne gândim la Muhammad Ali Golf sau Tiger Woods. Tenisul masculin și numele Roger Federer sunt aproape sinonime și același lucru putem spune despre tenisul feminin și Serena Williams.

La fel ca toți marii sportivi, Serena Williams transcende sportul ei. A dominat și a câștigat până la punctul în care a devenit sinonim cu tenisul feminin. Ea este o icoană și o legendă vie. Și, în timp ce au existat mari jucătoare în trecut, niciunul nu s-a remarcat în acest sport ca Serena Williams. Într-o epocă în care jucătorii de tenis sunt mai în formă, mai puternici și mai buni decât în ​​orice moment din trecut, Serena Williams a fost forța dominantă în acest sport.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.