Elon Musk a intrat în istorie. Este primul om care a pierdut atât de mulți bani

Elon Musk
FOTO: Wikimedia Commons

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, deținătorul companiilor Tesla, SpaceX și Twitter, are acum o avere de 137 de miliarde de dolari. Însă, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg, în noiembrie 2021, valoarea netă a lui Musk era de 340 de miliarde de dolari.

Potrivit CNN, Musk a devenit prima persoană din istorie care a pierdut 200 de miliarde de dolari din avere. Cea mai mare parte a averii lui Musk este legată de Tesla, însă ale cărei acțiuni au scăzut cu 65% în 2022.

Cererea pentru mașini Tesla a început să se diminueze, iar compania a ratat țintele de creștere și și-a restrâns producția în China.

O altă mișcare greșită a lui Musk, potrivit analiștilor economici, a fost achiziția Twitter. Pentru a cumpăra rețeaua de socializare a plătit 44 de miliarde de dolari și a fost nevoit să-și vândă o parte din acțiunile la Tesla.

Comportamentul său haotic de la Twitter, care a dus inclusiv la pierderea de publicitate, i-a făcut pe unii investitori de la Tesla să creadă că neglijează compania care produce mașini electrice.

De altfel, după achiziția Twitter și a mesajelor sale postate zilnic, Elon Musk a început să-și piardă din reputație.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.