Elevii din București și Ilfov pot obține online abonamentul gratuit de transport

ratb autobuz
Foto: ratb.ro

Societatea de Transport București (STB) a lansat aplicația mobilă YouthTB, dedicată elevilor care frecventează unitățile de învățământ acreditate din municipiul București sau din județul Ilfov, prin care aceștia pot obține abonamentul gratuit de transport.

Pe lângă eliminarea procedurii birocratice de până acum, se reduce și aglomerația ce se crea în fiecare an la centrele de vânzare odată cu începerea școlii, se arată într-un comunicat de presă al STB.

Noua aplicație permite obținerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață din regiunea București – Ilfov, indiferent de operatorul de transport.

Pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învățământ acreditată din municipiul București sau din județul Ilfov.

Confirmarea statutului de elev se face automat prin intermediul aplicației, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului.

Aplicația mobilă YouthTB este disponibilă în magazinele online:

https://apps.apple.com/ro/app/youth-tb/id1642922884?l=ro

https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.stbsa.ticketing

„Transformarea digitală face transportul public mai accesibil. Începând cu luna aprilie am implementat eliberarea abonamentului pentru elevi și studenți cu valabilitatea de 6 luni, respectiv un an. Toate centrele de vânzare STB SA sunt online, fiind posibilă și efectuarea plății prin POS. Peste 1200 de mijloace de transport ale societății sunt dotate cu validatoare inteligente pentru plata cu cardul bancar. Acum venim în întâmpinarea elevilor, urmând ca de la începerea anului universitar aplicația de eliberări abonamente și titluri de călătorie să fie accesibilă și pentru studenți”, a declarat Adrian Criț, directorul STB.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.