Dunărea a secat atât de mult încât se vede baza pilonilor de la Podul Prieteniei

dunărea a secat calafat
Sursa: Captură Digi 24

Dunărea a secat atât de mult încât pilonii Podului Prieteniei de la Calafat, ce leagă România de Bulgaria, se văd în totalitate, de la bază, iar unul dintre ei deja este în întregime pe uscat, relatează postul de televiziune Digi 24.

Debitul Dunării la intrarea în țară a ajuns la 1.900 de metri cubi pe secundă: de 10 ani nu a mai fost atât de scăzut în această zonă.

Până acum două luni, primul pilon al podului de la Calafat era în apă, iar acum este în totalitate pe uscat. Oamenii din zonă spun că nu au văzut niciodată pilonii podului în întregime.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.