Două cutremure s-au produs în această dimineață, inclusiv unul de peste 4 grade

cutremur vrancea
Foto: INFP

Două cutremure, dintre care unul cu magnitudinea de peste 4 grade, s-au produs în această dimineață în județul Vrancea, a anunțat Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Primul cutremur, ce a avut magnitudinea de 4,3 grade, s-a produs la ora 11:01, la adâncimea de 72,8 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km V de Focșani, 67km E de Sfântu-Gheorghe, 68km N de Buzău, 81km E de Brașov, 93km S de Bacău, 96km SV de Bârlad.

Următorul cutremur s-a produs tot în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la ora 11:35.

Acesta a fost mai slab, având o magnitudine de 3,3 grade, și s-a produs la adâncimea de 76,6 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km V de Focșani, 67km E de Sfântu-Gheorghe, 68km N de Buzău, 80km E de Brașov, 94km S de Bacău, 97km SV de Bârlad.

Cutremurul s-a simțit în unele orașe din România, inclusiv în Bacău, Buzău, Roman sau București. Iată câteva dintre mărturiile membrilor grupului de Facebook „Cutremur în România”:

Roman, Neamț s-a simțit…scurt, dar s-a simțit…

Buzău, etaj 4 s-a simțit, am estimat ceva până în gradul 4

Bacău etajul 4/4 s-a simțit…

București/Popești Leordeni s-a simțit. Et 8

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.