Doi frați din România s-au regăsit ca-n filme, după 30 de ani. Unul dintre ei fusese abandonat de mamă în gară

frați târgu jiu
Sursa: Captură video Știrile PRO TV

Doi frați din Târgu Jiu, despărțiți după divorțul părinților, s-au regăsit după 30 de ani. Unul dintre ei fusese abandonat de mamă pe peronul gării din oraș, relatează Știrile PRO TV.

Între cei doi frați este o diferență de un an. Părinții lor au divorțat în 1992: băiatul cel mare a rămas cu tatăl, iar cel mic cu mama. Aceasta l-a abandonat pe băiețelul de 2 ani pe peronul gării din Târgu Jiu. Răducu Dincă, băiatul cel mic, a ajuns la o familie adoptivă.

În urmă cu o lună, fratele mai mare, Robert Horvath, care acum este student în Marea Britanie, le-a trimis polițiștilor din Gorj un e-mail, cerându-le ajutorul pentru a-și găsi fratele. Nu credea că va reuși însă marți, 16 august, cei doi frați s-au întâlnit pentru prima dată din copilărie.

În timpul investigațiilor, anchetatorii au descoperit că în anul 1992 existaseră 2 cazuri de abandon al unor copii în gara din Târgu Jiu. Amândoi primiseră la acea dată alte nume şi alte coduri numerice personale.

În plus, băieții abandonați erau de vârste aproximativ egale. „Singurul element care ne-a ajutat să lămurim această frumoasă poveste, putem spune azi, au fost semnele distinctive pe care copilul le avea pe tâmplă, pe mână și undeva în zona piciorului”, a explicat pentru Știrile PRO TV Lucian Zălog, director adjunct la Direcția pentru Protecția Copilului Gorj.

În prezent, frații locuiesc departe de România. Robert e student în domeniul medical în Marea Britanie, iar Răducu este muncitor pe șantier în Germania. Însă vor să păstreze legătura, să fie apropiați și să se întâlnească frecvent pentru a recupera timpul pierdut.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.