Doi alpiniști epuizați și deshidratați au rămas blocați pe un perete din Masivul Postăvarul

Doi alpiniști au ajuns într-o zonă foarte periculoasă de unde nu au mai putut coborî. Cei doi au sunat la numărul de urgență și au cerut ajutorul salvamontiștilor, după ce au constatat că nu mai au nicio soluție pentru a ajunge în siguranță la baza muntelui.

„Acțiune pentru recuperarea a doi alpiniști epuizați fizic și deshidratați, rămași blocați în zona Peretele Animalelor, traseul Lupul Cel Rău din Masivul Postăvarul.

Salvatorii montani au ridicat inițial o dronă pentru a evalua situația, iar apoi a urmat recuperarea celor două persoane. Au intervenit echipele de prim răspuns din cadrul Salvamont Râșnov și SPJ Salvamont Brașov”, au declarat reprezentanții Salvamont Brașov, pentru brasov.net.

Acțiunea a fost una dificilă, dar și foarte periculoasă, pentru că cei doi alpiniști au rămas blocați la o înălțime foarte mare.

După aproximativ trei ore de efort, salvamontiștii au reușit să îi coboare pe cei doi turiști, în siguranță, la baza muntelui.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.