Despăgubire uriașă. 300.000 de euro pentru familia unui pacient mort de infecții luate din spital

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca
Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca (Facebook)

Familia unui bărbat care a murit în urmă cu 6 ani din cauza infecțiilor nosocomiale (intraspitalicești) la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, va primi o despăgubire de 300.000 de euro, a decis Tribunalul Cluj.

Sentința nu este însă definitivă.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat, pe rețeaua de socializare Facebook, că s-a făcut dreptate pentru Denair Bali, fiul pacientului decedat, care are acum 16 ani.

„După 6 ani de lupte în instanțe, pentru prima dată în istoria Clujului medical, o familie câștigă 300.000 de euro despăgubiri pentru că o rudă apropiată a fost omorâtă într-un spital din Cluj-Napoca de bacterii nosocomiale multirezistente!

Acum 6 ani, o doamnă pe nume Anamaria Bali m-a contactat și printre lacrimi de indignare și disperare mi-a povestit cum i-a fost omorât soțul pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, după ce a fost infectat cu mai multe bacterii ucigașe.

L-am cunoscut tot atunci și pe fiul doamnei Bali care rămăsese fără tată, Denair este numele lui, un băiat de 10 ani, absolut minunat, extrem de talentat la muzică, care a rămas fără sprijinul tatălui din cauza unor grave neglijențe ale personalului medico-sanitar de pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj.

Denair are astăzi 16 ani…

I-am încurajat să lupte pentru dreptate!

6 ani a durat ca această familie să-și găsească DREPTATEA în instanțele din România, ADEVĂRUL a fost tot timpul de partea lor.

Felicitări justiției clujene, un MARE BRAVO celor două judecătoare, Emese Luca și Șoimița Pop care i-au făcut dreptatea lui Denair și mamei lui.

Felicitări și avocatului Dorin Tătaru din Cluj-Napoca care a luptat ca un tigru cu mafia de la Medicină Legală, o luptă inegală.

Sentința de astăzi, deși nu este definitivă, îmi arată pentru PRIMA DATĂ în ultimii 30 de ani că EXISTĂ SPERANȚĂ.

ASTĂZI S-A FĂCUT DREPTATE PENTRU DENAIR!”, a transmis Ungureanu.

Judecătorii au hotărât ca Spitalul Clinic Judeţean Cluj să plătească suma de 100.000 euro, cu titlu de daune morale, în favoarea reclamantei Anamaria Bali, şi 200.000 euro, cu titlu de daune morale, în favoarea reclamantului Denair Alessandro Bali.

Spitalul poate face recurs în termen de 30 de zile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.