De ce tânărul drogat din 2 Mai nu a fost testat cu drugtestul. Informații noi ies la iveală

Vlad Pascu
Vlad Pascu. Foto: Instagram

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a provocat tragedia din 2 Mai, nu a fost testat cu aparatul drugtest în noaptea de dinaintea accidentului deoarece secția de poliție din 2 Mai – Vama Veche nu are un astfel de aparat.

În dimineața zilei de 19 august, la ora 5:25, Vlad Pascu a intrat într-un grup de 8 pietoni în localitatea 2 Mai, omorând 2 dintre aceștia.

Anterior, între orele 2:40 și 4:30, el fusese reținut la secția de poliție din Vama Veche și testat cu etilotestul, care a indicat un rezultat negativ.

Polițiștii i-au găsit în mașină și o țigară joint și 4 pastile bromazepam. Din acest motiv au fost anunțați cei de la Crimă Organizată și a fost declanșată o anchetă pentru posesie de droguri. Însă tânărul nu a fost testat și cu un aparat drugtest.

Motivul a ieșit acum la iveală. Potrivit președintelui sindicatului din poliție Europol, Cosmin Andreica, în Vama Veche și în 2 Mai nu există aparate drugtest. Există unul doar în Mangalia, însă doar un polițist știe să-l folosească, iar acesta era în concediu medical.

„Sigur nu există în 2 Mai și în Vama Veche, exista un astfel de aparat la Mangalia, însă persoana care îl putea utiliza, în sensul că persoana care putea să realizeze testarea, tot de la IPJ Constanța, înțelegem că acel polițist de afla în concediu medical. E nevoie de un instructaj realizat cu privire la modul în care se realizează testarea, condițiile, și alte detalii necesare pentru a putea utiliza acest dispozitiv”, a declarat Andreica la Europa FM.

Această informație este confirmată și de un polițist care a fost detașat un timp la Biroul de Poliție Vama Veche – 2 Mai. Sub protecția anonimatului, acesta i-a spus polițistului Marian Godină că secția respectivă nu avea aparat drugtest, ci doar un etilotest care era vechi și abia mai funcționa.

Iată mesajul său, făcut public de Marian Godină:

Sursa: Marian Godina (Facebook)

Potrivit unor informații obținute de postul de televiziune Digi24, polițiștii care l-au oprit pe tânăr au sunat la dispecerat ca să ceară un aparat drugtest, dar nu l-au primit.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.