De ce să folosești pahare de carton zero plastic și unde sunt acestea utile?

Produsele din plastic au reprezentat vreme de câteva decenii o modalitate prin care se asigura igiena în diverse domenii, cum ar fi cel alimentar. Deși produsele de unică folosință realizate din plastic au avut rolul lor pe care nu îl poate contesta nimeni, din păcate, nu este atât de ușor să fie distruse după folosire. Astfel, am ajuns în anul 2022 când poluarea cu plastic se află la cote alarmante. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, avem la dispoziție alternative biodegradabile, pe care oricine le poate utiliza. În continuare, îți prezentăm câteva motive pentru care să utilizezi pahare de carton zero plastic și situațiile în care sunt acestea utile. 

De ce să folosești pahare de carton zero plastic?

În fiecare zi, milioane de pahare sunt folosite pentru oameni care servesc cafeaua de dimineață, sucul preferat sau orice altă băutură. Pentru a evita poluarea, se încurajează folosirea paharelor din carton, iar în unele țări s-au interzis cele din plastic. Cartonul este un material biodegradabil, așa că nu trebuie să îți faci griji în privința impactului asupra mediului. 

Totuși, trebuie menționat faptul că nu toate pahare de carton sunt 100% reciclabile. Deși paharele de carton sunt o alternativă foarte bună la paharele din plastic, pentru a fi reciclabile, trebuie să fie laminate cu o barieră de apă. Practic, cel mai bine este să alegi pahare din carton zero plastic. Acestea pot fi compostate, dacă sunt aruncate împreună cu resturile alimentare și reciclate alături de hârtie și carton. 

Din punct de vedere al modului de folosire, paharele de carton pot fi utilizate cu succes atât pentru băuturi calde, cât și reci. De asemenea, sunt potrivite chiar și pentru bebeluși sau copii, dacă nu ai o sticluță la îndemână, deoarece nu există riscul să se rănească. 

Paharele de carton sunt igienice, fiind de unică folosință. Din acest punct de vedere, se comportă exact ca un pahar de plastic. În plus, costurile nu sunt ridicate, fiind asemănătoare sau chiar mai ieftine în comparație cu paharele din plastic. 

Când poți utiliza pahare din carton zero plastic? 

Paharele din carton zero plastic pot fi utilizate cu succes în unități de alimentație publică sau le poți utiliza chiar și tu, acasă sau oriunde vrei. Spre exemplu, dacă organizezi o petrecere sau un picnic, poți folosi pahare din carton pentru a înlocui paharele din sticlă sau pe cele din plastic. 

Pentru diminețile grăbite, în care nu ai timp să bei cafeaua în tihnă, poți folosi cu succes un pahar de carton. Astfel, fie poți prepara cafeaua acasă și o poți lua cu tine la muncă sau oriunde te duci, fie poți lua un pahar și poți merge la cafeneua preferată pentru a-ți cumpăra o cafea la pachet. 

Paharele din carton sunt ideale și pentru petreceri la care participă mulți copii, cum ar fi petrecerile de la grădiniță, de la școală sau de la locurile de joacă. În acest fel, cei mici nu se vor putea răni din cauza paharelor din sticlă și nici nu vor exista incidente din cauza celor de plastic. Să mai spunem și despre impactul asupra mediului? 

Dacă ai mașină, poți lua după tine câteva pahare din carton, pe care să le ai în cazul în care vrei să bei apă sau suc și nu ai la dispoziție decât o sticlă foarte mare, pe care nu o poți ține lângă tine. 

Sunt o mulțime de situații în care poți utiliza cu succes paharele de carton, indiferent dacă le folosești acasă ori în deplasare. În viitorul apropiat, când paharele de plastic nu se vor mai folosi, vom observa cu toții schimbări în bine. Paharele din carton  zero plastic sunt reciclabile, au un preț foarte mic și sunt foarte simplu de folosit de către oricine. 

Te încurajăm să folosești pahare de carton zero plastic cât de des ai ocazia, în locul celor din plastic. Vei ajuta mediul înconjurător și vei crea un viitor mai bun pentru tine și cei din jur. De asemenea, îți recomandăm să le spui și celor apropiați despre avantajele paharelor de carton. 

Sursa foto: Shutterstock