De ce a lipsit ambasadoarea Austriei de la întâlnirea cu Iohannis

ambasadoarea austriei
Foto: bmeia.gv.at / Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Ambasadoarea Austriei nu a fost prezentă la întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și ambasadorii statelor UE în România.

Întâlnirea, care este planificată de obicei cu mai multe săptămâni înainte, a avut loc la Hotelul Athénée Palace Hilton din București.

În locul ambasadoarei Adelheid Folie a fost prezent Georg Oberreiter, adjunct-şef de misiune la Ambasada Austriei.

Întrebat de reporteri de ce nu a venit ambasadoarea la întâlnire, el a declarat că ea este plecată în vacanță, aceasta fiind planificată de mult timp.

Iată discuția dintre jurnaliști și Georg Oberreiter:

De ce nu este aici ambasadorul, domnule Oberreiter?

Este în vacanță.

Unde?

În Austria.

De când este plecată?

Este o vacanță planificată de mult timp.

Relațiile diplomatice dintre România și Austria s-au deteriorat în ultimele zile, după ce guvernul austriac a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen.

Prima companie mare de stat care își mută conturile dintr-o bancă deținută de austrieci

Născută în 1966 în Melk, Adelheid Folie este șef de misiune şi ambasador al Republicii Austria în România de la data de 1 septembrie 2021. Este căsătorită și are două fiice.

Anterior, ea a ocupat funcţia de director general adjunct al Departamentului pentru Afaceri Europene (2019-2021) şi director al Departamentului Coordonare UE în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei (2017-2021).

De-a lungul timpului a ocupat următoarele funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Externe la Viena: șef de serviciu, Departament UNESCO (2016-2017) şi al Departamentului Asia de SSE, ASEAN şi SAARC, (2014-2016), referentă în cadrul Cabinetul Ministrului de Externe (2005-2006), al Departamentului America (2203), în Biroul Secretarului General (1998-1999) şi în Departamentul Asia (1994-1998).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.