Dăncilă a gafat din nou: „Ne bătem român contra român”

Viorica Dăncilă. Foto: Facebook

Premierul Viorica Dăncilă a făcut din nouă o gafă. În timp ce încerca să justifice de ce nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, Dăncilă a spus că „există prezumția de vinovăție” și că fostul șef DNA trebuie să lămurească acuzațiile care i se aduc, înainte să „acceseze” funcția.

Declarația a fost făcută în timp ce se afla într-o vizită la Reșița. „După cum știți, nu am susținut-o pe Laura Codruța Kovesi și am spus ceea ce voi sublinia și de această dată – am considerat că în fața legii toți trebuie să fim egali (…)

Nu o cunosc, dar o respect, nu am nicio problemă personală, este un principiu pe care îl cerem altora și trebuie să îl cerem tuturor. Atâta timp cât dosarul are atâtea acuzații pe care trebuie să le explice, am considerat că este bine întâi să își clarifice situația în România și pe urmă să acceseze … să acceadă la această funcție”, a declarat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a mai spus și că dacă se va adeveri vreuna dintre acuzațiile care i se aduc Laurei Codruța Kovesi, „imaginea României va avea de suferit”.

„Îmi mențin punctul de vedere. Nu știu ce va face doamna Kovesi în viitor, dar eu cred că atunci când cerem unui cetățean să aducă lămuriri în legătură cu anumite acuzații, acest principiu trebuie să se aplice tuturor. Am vorbit despre un prejudiciu de imagine. (…)
Există prezumția de vinovăție, nu vreau să se înțeleagă că o acuz de ceva pe doamna Laura Codruța Kovesi sau că mă implic în justiție. Cred că justiția trebuie să fie independentă, dar dacă se adeverește una din acuzații, atunci este clar că imaginea României va avea de suferit”, a adăugat Dăncilă.
Atunci când a fost întrebată de situația Rovanei Plumb, propunerea Guvernului României pentru un post de comisar european, Dăncilă a spus că trebuie toată lumea să o susțină și i-a criticat pe toți cei din opoziție care o contestă.
„Să nu credem că ne apreciază cineva dacă vede că ne bătem român contra român. Bineînțeles că o susțin pe Rovana Plumb, eu am propus-o, o susțin în continuare, am încredere în experiența Rovanei Plumb”, a declarat Viorica Dăncilă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.