Dacia va prezenta cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Cât va costa modelul Spring

Dacia Spring

Dacia va prezenta, joi, modelul electric Spring. Potrivit Hotnews.ro, va fi cea mai ieftină mașină 100% electrică de pe piața europeană. Prețul de pornire va fi de 14-16.000 de euro și va putea scădea sub 10.000 de euro după aplicare subvențiilor.

Mașina electrică Dacia este destinată în special traficului urban și ar urma să apară pe piață în 2021.

„Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate.

Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021”, își descria Dacia noua creație, în luna martie a acestui an.

Cu toate că este mai scurtă decât Sandero, Dacia Spring are un aspect pronunțat de SUV, cu o gardă la sol supra-înălțată.

„În partea frontală, farurile 100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia”, mai susține constructorul din România deținut de francezii de la Renault.

Dacia Spring

Dacia Spring: urbană, dinamică și gata să îți electrizeze fiecare călătorie. ⚡ #DaciaSpring #Electriccar #Electricvehicle #Electric

Publicată de Dacia pe Luni, 2 martie 2020

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.