Cum se vede într-o imagine NASA uriașa pană de curent din Ucraina

nasa pană de curent ucraina
Foto: NASA Worldview

Pe 23 noiembrie, Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra infrastructurii din Ucraina. Imagini din satelit realizate de NASA arată un teritoriu cufundat în întuneric din cauza penelor de curent.

Atacul de mare amploare cu zeci de rachete a dus la pene de curent temporare la toate centralele nucleare din Ucraina. Aceste centrale furnizează căldură și curent electric. A fost lovit și sistemul de transport a energiei electrice, iar o mare parte din Ucraina a rămas fără electricitate, potrivit pravda.com.ua.

În imaginile NASA Worldview se observă o mare diferență Ucraina și regiunile învecinate. Cea mai mare parte din Ucraina este la fel de întunecată precum Marea Neagră.

10 oameni au murit în timpul atacurilor din 23 noiembrie.

În Kiev, medicii au fost forțați să opereze pe inimă un copil folosind lanterne, după ce s-a întrerupt curentul electric în spital. „Nu e curent electric. Chirurgii operează la lumina lămpilor”, a spus medicul Boris Tudorov, care a filmat incidentul, potrivit ABC.

Illia Iemets, un alt chirurg de la spital, a spus ulterior că pacientul a supraviețuit.

kiev pană de curent
Foto: Boris Tudorov / ABC

Și în Republica Moldova au fost pene de curent în ultimele zile din cauza atacurilor cu rachetă din țara vecină.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.