Cum să vă folosiți noua mașină de spălat rufe

Cu o mașină de spălat Samsung, puteți spăla rapid și eficient din punct de vedere energetic. Totuși, înainte de a putea utiliza acea mașină de spălat Samsung pe care intenționați să v-o cumpărați de Black Friday 2022, trebuie să o calibrați. Puteți citi cum să faceți acest lucru în continuare.

De asemenea, vă vom spune cum să obțineți cel mai bun rezultat de spălare și cum să folosiți tehnologii precum EcoBubble, QuickDrive și AddWash. De asemenea, puteți afla cum să rezolvați cât mai bine eventualele defecțiuni.

Atunci când spălați rufe, este important să vă sortați hainele în funcție de culoare. În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji că tricoul alb va ieși roz. Fiind atent la instrucțiunile de spălare, hainele dvs. nu se vor micșora și vor rămâne frumoase mai mult timp. Pentru un rezultat bun al spălării, trebuie să alegeți ciclul potrivit de pe o mașină de spălat Samsung, de exemplu pentru bumbac, lână sau mătase.

Alegeți tehnologia potrivită

Samsung EcoBubble

Mașinile de spălat Samsung cu EcoBubble economisesc energie prin împrăștierea de spumă peste rufe înainte de începerea ciclului de spălare. Acest lucru face ca detergentul să ajungă mai adânc în hainele dvs. și face ca petele să dispară la o temperatură scăzută. Puteți utiliza EcoBubble cu detergent, detergent în pudră și tablete.

Samsung QuickDrive

Dacă aveți o mașină de spălat Samsung QuickDrive, puteți spăla de 2 ori mai repede și puteți folosi cu până la 20% mai puțină energie. Cu opțiunea SuperSpeed, puteți spăla o jumătate de încărcătură în 39 de minute, datorită tamburului Q-Drum cu placă rotativă. Aceasta se rotește în direcția opusă tamburului.

Samsung AddWash

O mașină de spălat Samsung cu AddWash are o trapă specială pentru ca dvs. să adăugați rufele uitate. Chiar și atunci când ciclul de spălare este deja în desfășurare. Dacă doriți doar să clătiți rufele delicate, le puteți adăuga la sfârșitul programului. AddWash funcționează numai la temperaturi de până la 50℃.

Samsung Autodose

O mașină de spălat Samsung cu AutoDose dozează cantitatea potrivită de detergent în funcție de rufele murdare. Mașina de spălat ajustează ciclul de spălare, iar rufele foarte murdare primesc o doză suplimentară sau o clătire. Astfel, spre deosebire de o mașină de spălat LG, de exemplu, nu mai trebuie să stabiliți cât detergent să folosiți pentru fiecare ciclu.

Nivelați-vă mașina de spălat Samsung

Pentru a vă asigura că mașina de spălat Samsung este bine fixată și nu produce niciun zgomot, trebuie să o nivelați. Puteți face acest lucru prin reglarea celor 4 picioare reglabile până când mașina de spălat este dreaptă. Puteți verifica acest lucru cu ajutorul unei nivele cu bulă de aer.

După ce ați nivelat-o, este important să strângeți bine fiecare piuliță cu o cheie. Acest lucru împiedică mașina de spălat să se clatine. Ciclul de centrifugare poate slăbi piulițele. Asigurați-vă că le strângeți de două ori pe an pentru a preveni vibrațiile și zgomotul.

Calibrarați-vă mașina de spălat

După ce ați strâns fiecare piuliță cu o cheie, trebuie să calibrați mașina de spălat Samsung. Acest lucru previne, de asemenea, ca mașina dvs. de spălat să facă zgomot. Producătorul nu calibrează mașina de spălat în mod implicit. Durează aproximativ 3 minute și o puteți calibra prin intermediul afișajului. Este un efort mic, așa că nu-l săriți.

Prevenirea problemelor și defecțiunilor

Dacă mașina de spălat Samsung are o defecțiune, veți vedea un cod de eroare pe ecran. Vrei să știi ce se întâmplă și care este soluția.

Unele dintre cele mai frecvente probleme ale mașinilor de spălat, cum ar fi problemele de scurgere, pot fi prevenite prin întreținere regulată.Din fericire, întreținerea de bază a mașinii de spălat nu necesită cunoștințe de specialitate sau mult timp.

Urmați sfaturile de mai jos pentru a vă ajuta să vă mențineți mașina în stare de funcționare fără probleme.

Utilizați ciclul Eco Drum Clean (spălare de întreținere sau de curățare)

Eco Drum Clean este un ciclu de curățare ecologic conceput pentru a elimina reziduurile de detergent și acumulările. Ciclul Eco Drum Clean trebuie rulat la fiecare patruzeci de spălări.

Nu este necesar să utilizați agenți de curățare pentru curățarea tamburului folosind Eco Drum Clean. Reziduurile chimice din tambur pot deteriora performanța de spălare.

Curățarea filtrelor

Filtrele înfundate pot duce la probleme de scurgere și de apă. (erori 4E/4C și 5E/5C). Curățați filtrul cu ochiuri cel puțin o dată sau de două ori pe an. Este recomandabil să curățați filtrul de mătase de cinci sau șase ori pe an pentru a preveni înfundarea.

Curățarea sertarului pentru detergent

Curățați sertarul pentru detergent lunar pentru a îndepărta orice reziduu de detergent sau balsam de rufe. Acumularea poate provoca scurgeri în sertar.

Alte sfaturi de curățare

Scoateți hainele umede imediat după spălare. Dacă lăsați hainele umede în tambur pentru perioade lungi de timp, crește umiditatea și formarea mucegaiului. Lăsați ușa întredeschisă timp de 15-20 de minute după spălare pentru a permite aerului să circule.

De asemenea, ar trebui să verificați în mod regulat etanșarea ușii mașinii pentru a vedea dacă există obiecte străine sau pentru a verifica dacă sunt pete.