Cum să-ți faci o mască de păr care să-ți vopească părul

Recent, un nou produs de păr a început să facă mare vâlvă. Acestea sunt măști de culoare, care vă permit să vă schimbați culoarea părului, dar fără a fi ca o vopsea de păr. Cu alte cuvinte, sunt măști care colorează părul. De fapt, acestea tind să fie mai puțin dăunătoare și mai puțin dăunătoare pentru scalp, precum și mai hidratante și mai hrănitoare. În plus, acestea revitalizează culoarea părului vopsit și reduc aplicarea vopselelor. Cu toate acestea, trebuie să fie clar că această colorare este temporară și se estompează la spălare, fiind mai puțin durabilă decât vopseaua de păr convențională.

Acest tip de produs poate fi găsit în magazinele de cosmetice, în coafor și în supermarketuri, deși pot fi preparate cu ușurință și acasă.

Cum să-ți faci o mască de culoare pentru păr

Masca de colorare a părului este ușor de realizat, deoarece este o formulă de bază valabilă pentru toate tipurile și nuanțele de păr.

Ingrediente:

În primul rând, trebuie să obțineți un număr de ingrediente:

1 pachet vopsea de păr

1 pachet mască de păr

Pregătire

Prepararea acestei măști colorate este foarte simplă:

Luați un bol pentru a amesteca ingredientele pentru masca de culoare. Țineți cont de faptul că acest bol poate fi pătat de colorant și este posibil să nu puteți îndepărta culoarea. Cel mai bine este să aveți un bol ca cele folosite în saloanele de coafură și să-l folosiți doar în acest scop.

În acest recipient trebuie să pui trei părți de vopsea de culoarea părului tău sau de culoarea pe care vrei să o porți și o parte de mască de păr.

Se mixează bine amestecul până când devine uniform. Și, cu acești pași simpli, masca de colorare a părului tău este gata de aplicare.

Cum se aplică masca de vopsire a părului

Pe lângă faptul că trebuie să știi cum să faci o mască pentru vopsirea părului, este important să știi și cum să o aplici. Nu este deloc complicat:

– Aplicați masca pe părul bine curățat și umed. Dar aveți grijă, pentru că părul nu trebuie să fie excesiv de umed.

– Aplicarea trebuie făcută ca și cum ar fi o vopsea de păr, astfel încât trebuie să acoperiți întregul scalp, de la rădăcini până la vârfuri. De asemenea, trebuie să vă asigurați că tot părul este bine acoperit. Pentru a face acest lucru, puteți folosi pensulele tipice de vopsit părul pentru a ajunge la rădăcini, precum și mâinile (folosiți mănuși de plastic), astfel încât tot părul să fie perfect acoperit.

– De asemenea, este important să masați vopseaua în păr, astfel încât pigmenții să pătrundă bine în păr.

– După ce ați terminat, așteptați 15-20 de minute pentru ca acest amestec să acționeze dacă doriți să fie foarte intensă culoarea. Dacă preferați ceva mai discret, cinci minute sunt suficiente.

– Apoi spălați-vă și clătiți-vă părul cu multă apă rece pentru a îndepărta masca colorantă.

Precauții de utilizare a măștii de vopsire a părului

Deși măștile de vopsire au multe avantaje pentru a reînvia culoarea părului sau pentru a o schimba, există o serie de precauții de care trebuie să se țină cont pentru a te asigura că rezultatul este într-adevăr cel așteptat:

Culoarea vopselei: primul lucru de care trebuie să ții cont este că acest tip de mască funcționează cel mai bine atunci când culoarea pe care o aplici este aceeași cu cea pe care o porți, pentru că obții mai multă strălucire și părul arată mai viu.

Bun pentru închiderea la culoare a părului: rezultate bune se obțin și în cazul în care părul este deschis și doriți să aplicați o nuanță mai închisă, deoarece părul absoarbe mai bine pigmenții.

Deschiderea la culoare nu funcționează: Aceste măști, pe de altă parte, nu funcționează la fel de bine când vine vorba de a obține o culoare mai deschisă a părului, mai ales atunci când părul este negru. În aceste cazuri, va fi dificil ca părul să reia culoarea și va fi mai bine să căutați alte opțiuni. Culoarea părului: dacă părul tău este închis la culoare sau șaten, te poți juca mai mult cu culoarea, dar trebuie să ții cont de faptul că pigmenții tonului ales s-ar putea să nu pătrundă bine, astfel încât părul nu va avea o culoare uniformă și vei observa fel de fel de reflexii sau șuvițe de alt ton.