Cum să primești bani de la stat pentru a-ți promova afacerea în străinătate

Firmele mici și mijlocii din România vor putea primi 50.000 de lei nerambursabili de la stat, pentru promovarea pe piețele externe.

Potrivit unei ordonanțe de urgență care a fost adoptată miercuri de Guvern, programul de promovare poate incluide site-uri sau aplicații de prezentare ale IMM-urilor românești pe piața internațională. Programul este gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Prin Progamul de Internaționalizare se dorește facilitarea promovării produselor și serviciilor pe piețele externe, iar fiecare beneficiar va putea obține pe parcursul unui an maximum 50.000 de lei, sumă nerambursabilă.

Finanțarea de stat va acoperi cel mult 90% din valoarea investiției, restul de 10 procente urmând să fie contribuția investitorului.

Guvernul estimeaza ca va ajuta anual 500 de firme prin acest program, iar în 2017, Programul de Internaționalizare va avea fonduri de 18 milioane de lei.

Momentan, programul nu este încă operațional, urmând să treacă prin mai multe etape înainte ca Ordonanța de Urgență să fie aplicată.

Normele metodologice vor cuprinde: modalitatea de accesare, sumele alocate fiecarei activități, modalitatea de acordare și decontare a alocației financiare nerambursabile, procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis.

Se vor putea cere finanțări pentru participări la târguri și expoziții internaționale, la misiuni economice organizate în străinătate, dar și pentru realizarea de site-uri de promovare sau a identității vizuale a firmei, cât și pentru participări la cursuri de pregătire și alte tipuri de activități de promovare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
.