Cum au fost păcăliți 2 bătrâni să îi dea unui necunoscut 20.000 de lei, 1.000 de euro și 30 de grame de aur

bătrână telefon
Foto: sabinevanerp / pixabay.com

Doi bătrâni din Alba Iulia au fost înșelați prin metoda „accidentul”. Ei au crezut că fiica lor a fost implicată într-un accident și i-au dat unui necunoscut 20.000 de lei, 1.000 de euro și 30 de grame de aur, relatează „Ziarul Unirea”.

Familia de vârstnici a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută care s-a dat drept medic. Le-a spus că fiica lor a fost implicată într-un accident și că trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale în cadrul căreia îi va fi montată o proteză ce costă 70.000 de lei.

Bătrânii au crezut ce li s-a spus, iar la ușa lor a venit o persoană care purta o mască chirurgicală, căreia i-au dat 20.000 de lei, 1.000 de euro și 30 de grame de aur.

Din păcate, metoda „accidentul” continuă să facă victime în România, în ciuda faptului că escrocii o folosesc de mai bine de 10 ani.

Autoritățile le atrag atenția cetățenilor să nu creadă astfel de povești, să nu le dea bani unor necunoscuți, și să sune imediat la 112 sau la poliție.

Foto: sabinevanerp / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.