O tânără de 16 ani din România, campioana Bacalaureatului francez. A obținut o notă uriașă

corina negulescu franța bacalaureat
Corina Negulescu. Sursa: Le Progres

La doar 16 ani, Corina Negulescu, o tânără originară din România, a obținut una dintre cele mai mari note la examenul de Bacalaurat din Franța.

Ziarul „Le Progres” a realizat și un interviu cu tânăra, dedicându-i o pagină întreagă.

Articolul din publicația franceză a fost publicat pe Facebook de Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța.

„Are doar 16 ani, o cheamă Corina Negulescu, și a luat una dintre cele mai mari note la bacalaureatul francez: 20,29 ! (nota maximă fiind 20). Un ziar îi dedică o pagină întreagă. Felicitări, Corina, ție și părinților (Vlad Negulescu), pe care am avut ocazia să îi cunosc la Lyon”, a scris ambasadorul României pe rețeaua de socializare.

Corina Negulescu a povestit pentru presa franceză că visul ei este să devină chirurg.

„Da, e important pentru mine să am note bune, dar mă bucur și să știu că orele de muncă sunt recompensate”, a spus ea pentru „Le Progres”.

Pentru a promova Bacalaureatul în Franța, un elev trebuie să obțină o notă între 10 și 20. O notă cuprinsă între 14 și 15,99 primește mențiunea „Bine”, iar una de peste 16 „Foarte bine”.

Datorită unor opțiuni, este posibil ca un candidat să obțină o notă de peste 20. Însă notele de 20 sunt foarte rare.

corina negulescu franța bacalaureat
Pagina de ziar dedicată Corinei Negulescu. Sursa: Le Progres

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.