Comisia Europeană, despre România: Merge în direcția greșită

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Reprezentanții Comisie Europene transmis că situația fiscală din România e îngrijorătoare, în condițiile în care deficitul ar trebui să fie corectat până în acest an.

Directorul general adjunct pentru afaceri economice și financiare DG ECFIN, Declan Costello, spune că țara noastră are nevoie de un plan fiscal credibil pe termen mediu, cu o reformă fiscală, potrivit economedia.ro.

„Suntem foarte îngrijorați de situația fiscală din România. Deficitul ar fi trebuit să fie corectat până în acest an. Ultima dată când am analizat cifrele anul trecut, ne așteptam la un deficit de peste 6% și se presupunea că va scădea în acest an. Vedem că tendința merge în direcția greșită.

Execuția deficitului în prima parte a anului este slabă. În momentul de față, mă aștept ca deficitul să fie mai aproape de 7% din PIB în acest an. Deficitul fiscal combinat cu deficitul de cont curent este îngrijorător și reprezintă o amenințare pentru România în continuare.

România are nevoie de un plan fiscal credibil pe termen mediu, cu o reformă fiscală. Este nevoie de reducerea pragului pentru microîntreprinderi”, a spus Declan Costello, director general adjunct pentru afaceri economice și financiare DG ECFIN.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.