Cod galben de vânt. Lista județelor afectate

cod galben de vânt
Foto: JuliaSchSch / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de cod galben de vânt valabilă miercuri, 27 martie, între orele 6.00 și 20.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…75 km/h.

De asemenea, în Carpații Meridionali și de Curbură, local, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va sufla tare, cu viteze de 80…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Temporar, vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu viteze de până la 45…55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei, trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare și condiții de polei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

cod galben de vânt
Sursa: ANM

Ieri, Administrația Națională de Meteorologie a publicat și prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Dacă în unele regiuni temperaturile minime vor ajunge până la – 5 grade Celsius, în alte zone din țară va fi foarte cald, maximele ajungând până la 21 de grade.

De exemplu, în prima săptămână din intervalul 25 martie – 7 aprilie, temperatura va marca o scădere accentuată în Transilvania, astfel că în intervalul 26…29 martie valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 7…9 grade și minime negative, ce vor ajunge în cele mai reci nopți la -5…-3 grade.

În perioada următoare, cel mai cald va fi în Banat, unde temperaturilor vor ajunge și la maxime de 16 – 17 grade.

Mai multe informații despre cum va fi vremea în următoarele două săptămâni puteți găsi aici.

Foto: JuliaSchSch / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.