Cod galben de ninsori în 14 județe

ninsoare șosea
Foto: Captură DRDP Iasi Oficial / Facebook

O atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură va intra în vigoare luni, la ora 18:00, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Judeţele care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt: Caraş – Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Pe 22 aprilie, peisajul din stațiunea Rânca s-a transformat într-un tablou de iarnă surprinzător, odată cu așternerea unui strat impresionant de zăpadă de aproximativ 15 centimetri.

Drumarii au intervenit cu două utilaje cu lamă şi material antiderapant pe DN 67C, în zona montană Rânca, unde a nins, stratul de zăpadă nou depus având 15-20 de centimetri.

De asemenea, s-a intervenit şi pe DN 7A (zona judeţului Vâlcea, pe sectorul administrat de DRDP Craiova), unde stratul nou de zăpadă este de peste 25 de centimetri.

„S-a acţionat cu două utilaje, a început să ningă undeva în jurul orei 4,00 dimineaţă, ninsoare foarte abundentă, strat de zăpadă nou depus între 15 şi 20 de centimetri pe DN 67C zona Rânca, iar pe DN 7A zăpada a fost mult mai abundentă, avem un strat nou depus de peste 25 de centimetri, acţionăm cu utilaje cu lamă şi material antiderapant.

Se circulă în condiţii de iarnă pe ambele sectoare de drum afectate de ninsori”, a precizat reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Cristi Tudor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.