Cine este cel care a luat ostatici în apartamentul din Onești

Gheorghe Moroșan și soția sa FOTO: Adevarul.ro
Gheorghe Moroșan și soția sa FOTO: Adevarul.ro

Cel care a luat ostatici doi muncitori într-un apartament din Onești, pe care i-a înjunghiat, are 60 de ani și se numește Gheorghe Moroșanu, potrivit jurnaliștilor de la Adevarul.ro.

După ce i-a sechestrat pe cei doi muncitori și apoi i-a înjunghiat tot el a sunat la 112 pentru a anunța incidentul.

„În cursul acestei zile, poliţiştii IPJ Bacău un bărbat de 60 de ani din Oneşti ar fi reţinut împotriva voinţei lor, într-un imobil din localitate, doi bărbaţi care efectuau lucrări de reparaţii la un imobil care i-a aparţinut celui în cauză în trecut. În prezent, sunt la faţa locului echipe de poliţişti, inclusiv un negociator din partea IPJ Bacău, pentru luarea măsurilor legale”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bacău.

Cele două victime sunt un bărbat de 36 de ani și colegul lui de 52 de ani. Agresorul este internat în spital, iar soția sa a fost reținută pentru complicitate la lipsire de libertate. De asemenea, șefii Poliției fac o anchetă internă pentru a stabilit unde s-a greșit și de ce s-a intervenit atât de târziu.

Cei doi muncitori erau angajați de o firmă pentru a lucra la renovarea apartamentului. Agresorul și soția sa au fost proprietarii acestei locuințe, însă au pierdut-o în instanță în urmă cu 10 ani. Soția, care a fost și ea angajată la firma respectivă, ar fi fost acuzată de delapidare și a acoperit paguba cu valoarea locuinței.

Agresorul a ajuns la apartament și i-a legat pe cei doi cu niște coliere de plastic, iar apoi ar fi sunat la Poliție și a cerut, pentru a nu le face celor doi, să schimbe decizia instanței și să-i dea apartamentul înapoi.

Potrivit primelor informații, soția agresorului, în vâstă de 68 de ani, se află la etajul patru al aceleiași clădiri, cu un etaj mai sus față de apartamentul în care s-a întâmplat nenorocirea. Polițiștiiau găsit în geanta ei mai multe coliere de plastic.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.