Cel mai vândut SUV de import în România

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson

Hyundai Tucson este cel mai vândut SUV al companiei din Coreea de Sud. De la lansarea sa, în 2004, s-au vândut peste 7 milioane în toată lumea, din care peste 1,4 milioane doar în Europa.

În ceea ce privește România, trebuie spus că anul 2021 a adus Tucson în topul vânzărilor de la Hyundai, cu 2.852 de unități comercializate, ceea ce reprezintă 30% din totalul vânzărilor mărcii și a devenit cel mai comercializat SUV de import în România.

Cea de-a patra generație Hyundai Tucson a fost prezentată în luna septembrie a anului 2020. Sunt schimbări importante în ceea ce privește designul. Are un aer futurist, pe care designerii companiei îl denumesc „Parametric Dynamics”. De asemenea, au fost integrate cele mai recente tehnologii, pentru siguranță și asistența conducătorului auto.

Cel care a fost responsabil pentru schimbarea designului interior și exterior al SUV-ului Hyundai Tucson este SangYup Lee, Senior Vice President and Head of Hyundai Global Design Center.

Direcția stilistică care este prezentă și pe Tucson poartă numele de „Sensouous Sportiness”, iar aceasta se caracterizează prin armonia dintre patru elemente fundamentale: proporție, arhitectură, stil și tehnologie.

„Scopul nostru este a crește valoarea emoțională a produselor noastre printr-un design inovator. Pentru a realiza acest lucru, definim în mod clar rolul fiecărui vehicul și publicul țintă pentru a oferi stiluri și identități distincte, păstrând în același timp aspectul general Hyundai”, a explicat SangYup Lee.

Reprezentanții companiei de automobile Hyundai cred că cele mai recente modele Tucson reprezintă un pionerat pentru întreaga piață a segmentului C-SUV.

„Noul Tucson este o revoluție în materie de design pentru Hyundai – reinventează ideea despre cum poate arăta o mașină de familie. Datorită proporțiilor mai sportive și mai dinamice care au fost posibile datorită noii platforme, noul Tucson are un aspect foarte progresiv și nu este compromisă funcționalitatea”, mai declara SangYup Lee, după lansarea Tucson, în 2020.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.