Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume tocmai a fost terminat și arată uluitor | VIDEO

Foto: Captură YouTube / The Guardian

În Portugalia a fost construit cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, relatează npr.org. De luni, podul va fi deschis pentru public.

Uimitoarea construcție are o lungime de 516 metri și se află suspendată la 175 de metri deasupra unui râu.

Podul se află în micul oraș Arouca, la aproximativ 60 de kilometri (o oră) de Porto, în Geoparcul Arouca, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Zona este faimoasă pentru peisajele superbe și pentru numeroasele activități ce pot fi făcute în aer liber.

„Noul pod, a cărui construcție a început în mai 2018, este inspirat de podurile incașe care traversau văile Munților Anzi. Anul trecut, autoritățile din Arouca au descris podul drept unul „înfricoșător de frumos””, se arată într-un comunicat de presă.

Podul din Arouca face legătura între malurile râului Paiva, o destinație populară pentru caiac și rafting. Construcția este susținută de două turnuri din beton în formă de V. Traversarea podului durează 10 minute.

Deoarece atât „podeaua”, cât și lateralele sale sunt din grilaje metalice, turiștii vor putea privi nestingheriți valea, munții, stâncile, râul și pădurile din zonă.

Podul a fost conceput de studioul Itecons și construit de compania Conduril. Va fi inaugurat duminică, iar de luni va fi deschis pentru public (doar pentru persoanele cu vârste de peste 6 ani).

Autoritățile speră că noua structură va aduce mai mulți turiști în zonă și va impulsiona economia locală.

Cele mai frumoase insule din Grecia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.