Ce spune Marcel Ciolacu despre impozitarea darului de la nunți și botezuri

Marcel Ciolacu. Foto: Facebook (pagina oficială)

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul nu a dorit în niciun moment să impoziteze câștigurile de la nunți și botezuri, relatează Adevărul.ro.

În spațiul public au apărut speculații cu privire la dorința Executivului de a impozita darul de la nunți și botezuri după ce Guvernul a introdus în noile măsuri fiscale impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate.

Astfel, unele voci au speculat că darul de nunți și botezuri ar intra în categoria veniturilor nedeclarate.

Marcel Ciolacu a declarat însă că darul de la astfel de evenimente nu va fi supus acestei impozitări: „Nu sunt din venituri nedeclarate.” El a completat că măsura va fi aplicată veniturilor care nu pot fi justificate.

„Nu intră aici (nunţile şi botezurile – n.r.). În politică trebuie să îţi fie frică nu de ceea ce faci, trebuie să îţi fie frică de ceea ce se poate inventa că ai fi făcut sau ai fi vrut să faci. N-a avut nimeni în cap vreodată să impoziteze nunţile şi botezurile”, a spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.