Ce riști dacă ești oprit în trafic pentru că mașina ta scoate prea mult fum

FOTO: Ben_Kerckx/Pixabay.com
FOTO: Ben_Kerckx/Pixabay.com

Dacă emisia de noxe peste limita legală e din cauza unei defecțiuni majore, o mașină poate fi interzisă pe drumurile publice până când aceasta se remediază.

Una dintre problemele majore este că proprietarii de autoturisme trebuie să fie permanent atenți la emisiile de gaze provenite de la motor.

Dacă o mașină este descoperită în trafic că scoate prea mult fum, certificatul de înmatriculare va fi suspendat, chiar dacă ITP-ul este încă valabil.

”Emisia de noxe peste limita legală e considerată o defecțiune majoră, iar vehiculull nu va mai primi drept de circulație până când nu remediază problema.

Această constatare se face de către reprezentanții Registrului Auto Român cu ajutorul unor echipamente de specialitate. Pentru a recupera talonul reținut din cauza unei defecțiuni majore, șoferul trebuie în primul rând să remedieze problema”, scrie promotor.ro.

Soferul este obligat să se prezinte la o stația ITP a Registrului Auto Român pentru a se verifica dacă mașina respectă toate normele legale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.