Atât cât ai nevoie. Ce frigider ți se potrivește, în funcție de stilul tău de viață

Atunci când ai nevoie de un frigider nou este bine să ai mai multe lucruri în vedere înainte de a pleca la cumpărături. Cel mai important aspect este să știi de ce fel de aparat frigorific ai nevoie.

Analizează-ți nevoile cu atenție și ia în calcul următoarele aspecte:

* locuiești singur sau alături de familie?
* cât de numeroasă este familia? Ai copii? Dacă da, câți?
* locuiești într-un apartament sau într-o garsonieră?
* cât de mare este bucătăria?
* cât de des gătești și pentru câte persoane?
* obișnuiești să ții alimente congelate în frigider?

Iată câteva recomandări pentru alegerea unui frigider în funcție de răspunsurile la întrebările de mai sus.

1. Minifrigider sau frigider minibar.

Dacă ești student și locuiești într-o cameră de cămin îngustă, atunci s-ar putea să nu ai prea mult spațiu la dispoziție. Poți să investești într-un frigider mic, pe care să îl folosești pe parcursul celor 4-5 ani de facultate.

Un frigider minibar poate să aibă un volum cuprins între 45 și 115 litri și o înălțime de 49 – 84 de cm. Este perfect pentru spațiile reduse și poate fi folosit cu ușurință în camerele destinate odihnei datorită nivelului redus al zgomotului produs.

frigidere minibar emag

Deși au dimensiuni reduse, astfel de minifrigidere au suficient spațiu: au 2-3 rafturi, plus spațiu de depozitare pentru sticle pe ușă. Unele dintre ele au chiar și minicongelatoare, astfel încât poți să ții în el alimente pe termen lung.

Alte două mari avantaje ale unui frigider mic sunt consumul scăzut de energie electrică și faptul că e foarte ușor de curățat.

Iar odată ce ai terminat facultatea nu trebuie să renunți la el. Îl poți întrebuința pe post de frigider adițional, în camera de zi sau în dormitor.

În această perioadă de vară, astfel de frigidere mici au reduceri ce ajung și la 43% și pot fi cumpărate la prețuri foarte accesibile. Ofertele sunt AICI.

frigidere minibar emag

2. Frigider cu o ușă.

Dacă locuiești singur și gătești destul de rar ori îți place să comanzi mâncare sau să iei masa în oraș, atunci nu ai de ce să îți cumperi un frigider prea mare.

Soluția perfectă pentru tine este un frigider cu o ușă sau unul care să aibă o capacitate de sub 250 de litri. Un astfel de frigider este foarte potrivit și pentru cei care au o bucătărie mică sau locuiesc într-o garsonieră de tip open space.

frigidere cu o usa emag

Frigiderele de acest gen au spațiu de depozitare special pentru sticle, un compartiment „garden fresh” dedicat depozitării legumelor și fructelor, amplasat în partea de jos a aparatului frigorific, precum și un congelator în partea superioară care are de regulă o capacitate netă cuprinsă între 20 și 45 de litri.

Dacă spațiul este o problemă pentru tine, atunci e bine să alegi un frigider cu ușă reversibilă. Aceasta poate fi deschisă din stânga sau din dreapta, în funcție de nevoi.

Astfel de frigidere nu sunt nici scumpe și beneficiază și de reduceri ce ajung la 26-30% în această perioadă. Prețurile pot fi găsite AICI.

frigidere cu o usa emag

3. Frigider cu două uși sau o combină frigorifică

Spre deosebire de tinerii aflați la început de drum, cuplurile și familiile cu copii au nevoie de un frigider mult mai spațios. Dacă locuiești împreună cu partenerul tău, atunci e bine să alegi un frigider cu două uși, care să aibă un volum net de minimum 250-300 de litri.

În cazul în care aveți și copii, vei avea nevoie de un aparat frigorific și mai mare și te poți gândi chiar la achiziționarea unei combine frigorifice, acestea având un spațiu foarte generos alocat congelatorului.

frigidere cu 2 usi emag

Frigiderele cu două uși ajung și la un volum net de aproape 600 de litri și la o înălțime de peste 185 de cm. Deoarece un astfel de aparat frigorific are un consum mai mare de energie electrică, poți investi într-un frigider din clasa de eficienta energetica A+ sau chiar A++, care te va ajuta să faci economii substanțiale pe termen lung.

De pildă, un frigider din clasa de eficiență energetică A+ asigură o economie de 24% comparativ cu produsele similare din clasa A.

Dacă vrei ca mâncarea să nu înghețe în frigider, alege unul care are sistem No Frost. De asemenea, dacă ai copii mici e bine să alegi un aparat frigorific ce dispune de blocarea accesului copiilor și de sistem de avertizare pentru ușa deschisă.

Și frigiderele cu două uși și combinele frigorifice pot fi cumpărate acum la reducere. Prețurile sunt mai mici cu 33-37% în această vară. Oferta este AICI.

combine frigorifice emag