Cât de sigure sunt cazinourile online?

Siguranța online ne privește pe toți. Orice afacere online este predispusă unui atac cibernetic, iari cazinourile online nu fac excepție. Din acest motiv, cele mai bune platforme de jocuri de noroc online iau foarte în serios securitatea cibernetică. La urma urmei, acestea stochează o mulțime de date personale și bancare. Ce fac atunci cazinourile online pentru a-și proteja jucătorii atunci când aceștia se distrează cu jocuri precum 20 burning hot sau poker online? Vedem în continuare!

Siguranță cibernetică

Frecvența și gravitatea atacurilor cibernetice recente au determinat cazinourile online să ia măsuri serioase de precauție. Acestea urmează un protocol strict de prevenție și nu fac rabat la măsurile de precauție. Acest protocol consolidează fiecare colț al platformelor online pentru a oferi o experiență de joc sigură. Iată câteva măsuri pe care le iau cazinourile online pentru a-și proteja jucătorii.

Verificarea identității

Verificarea cărții de identitate poate fi un proces îndelungat, dar pentru un motiv bine întemeiat. Cazinourile online trebuie să se asigure că nu vor accepta persoane cu un istoric compromițător sau jucători minori. Această selecție implică trimiterea de copii ale unor documente precum permisul de conducere, cartea de identitate sau pașaport. Doar după validarea acestor documente jucătorului i se permite să se alăture cazinoului. Acest protocol este cunoscut sub numele de KYC, o abreviere de la „Know Your Customer” (Cunoaște-ți clientul).

Audituri independente ale software-ului de joc

Software-ul cazinourilor online trebuie să fie încercat și testat de companii independente de audit. Toate cazinourile care operează sub o licență de jocuri de noroc își testează RNG-ul și sistemele de securitate. Astfel de audituri nu sunt obligatorii, dar sunt foarte importante. De obicei, cazinourile online se mândresc cu faptul că efectuează astfel de controale și afișează informații despre rezultate în partea de jos a paginii principale a site-ului. Așadar, atunci când vizitezi un cazino nou, acordă întotdeauna atenție la pictogramele din josul paginii de start.

Autentificare cu parolă cu doi factori

Acest tip de autentificare adaugă un nivel suplimentar de securitate la autentificarea obișnuită. Nu este suficient să știi numele de utilizator și parola unei persoane pentru a-i accesa conturile prin această metodă. Odată ce cineva încearcă să se conecteze, un mesaj este trimis utilizatorului pentru a valida operațiunea. În acest fel, nimeni nu îți poate folosi contul fără ca tu să știi acest lucru.

Operațiuni bancare restricționate

Fiecare platformă de jocuri de noroc online are limite clare pentru depuneri și retrageri. Această limitare reprezintă o protecție împotriva plăților efectuate prin intermediul unor carduri de credit false. De asemenea, funcționează ca o barieră împotriva hackerilor, care nu vor putea sustrage sume de bani mai mici sau mai mari.

Criptarea datelor

Instituțiile financiare din întreaga lume au investit foarte mulți bani în criptarea datelor. Sistemele de criptare pe 128 de biți și certificatele SSL pot genera un trilion de chei pe secundă. Acestea țin datele utilizatorilor departe de ochii curioșilor, în timp ce le criptează făcând imposibilă orice formă de interceptare. Ambele sisteme s-au combinat pentru a forma o matrice de securitate robustă.

Personal bine instruit

Serviciile pentru clienți nu ar trebui să ceară niciodată jucătorului detalii personale care ar putea pune în pericol intimitatea acestora. Deci, atunci când se întâmplă, știi deja că este cazul să intri în alertă. De asemenea, agenții serviciului clienți nu au voie să dezvăluie nimănui informații personale. 

Metode de plată de încredere

Alege întotdeauna platformele cu o gamă decentă de metode de plată bine cunoscute. Companiile precum PayPal și Boku lucrează doar cu parteneri preaprobați. Asta înseamnă că efectuează o verificare a antecedentelor unei companii înainte de a le permite să le folosească metodele lor de plată. Așadar, cazinourile online care nu sunt de încredere nu vor avea niciodată astfel de opțiuni disponibile.

Măsuri suplimentare pe care le poți lua pe cont propriu

De asemenea, jucătorii pot face multe pentru a se proteja în timpul sesiunilor de joc. Te invităm să parcurgi în continuare câteva sfaturi simple care te vor ajuta pentru a te proteja de prădători. De exemplu, obținerea unui VPN gratuit adaugă mai multă protecție de care poți avea parte. Acesta criptează comunicarea, creând o rețea privată virtuală.

De asemenea, nu paria niciodată folosind WiFi publice. Da, lucrurile gratuite sunt tentante, dar nimeni nu știe cine mai este acolo cu tine. Hackerii pot avea acces mai ușor la dispozitivul tău dacă se conectează la aceeași rețea. În plus, ia în considerare posibilitatea de a folosi un dispozitiv exclusiv pentru jocuri de noroc.

Concluzie

Cazinourile online au investit masiv în securitatea cibernetică și asta se vede. Am putea chiar spune că aproape că nu există încercări de fraudă, deoarece hackerii caută adesea o pradă mai ușoară decât cazinourile online. De asemenea, poți lua și tu câteva măsuri de precauție astfel încât să te poți bucura de sesiuni de joc fără riscuri.