Cât ar putea costa Dacia electrică: „Va fi cea mai accesibilă mașină de oraș”

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Dacia anunță că va prezenta pe 3 martie, la Geneva, „în premieră mondială, cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață”. Potrivit Hotnews.ro, modelul ar putea costa sub 15.000 de euro și să fie mult mai accesibilă la preț după aplicarea subvențiilor.

„Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Standul mărcii va expune astfel, în premieră, un show-car 100% electric. O revoluție în gama Dacia, care profită de experiența de peste 10 ani a Grupului Renault în domeniul mobilității electrice”, transmite compania.

Prima mașină electrică 100% Dacia va fi lansată pe piață în 2021 sau 2022 și va fi o mașină mică, de oraș. E posibil ca Dacia electrică să fie bazată pe tehnologia aplicată de Renault pentru Twingo Z.E..

Anunțul că va apărea în curând o Dacia electrică a fost făcut de Renault cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pentru 2019.

În presa de specialitate s-a vehiculat faptul că modelul electric Renault City K-ZE, care acum este disponibil în China, ar putea fi lansat în Europa sub marca Dacia.

Acest model se vinde în prezent în China sub brandul Renault. Într-un interviu pentru publicația AutomobilWoche, directorul de vânzări al Renault a explicat de ce a ales Dacia ca brand. Potrivit lui Oliver Murguet, „reglementările stricte privind CO2 care vin în 2020 reprezintă o provocare mare” pentru companie.

Și presa franceză scria în luna mai, 2019, că Dacia va avea un model electric. Jurnaliștii francezi scriau atunci că mașina ar putea avea o autonomie de 200 de kilometri și se va încărca în aproximativ 4 ore. De asemenea, se mai spune și că automobilul, care e posibil să se lanseze la Salonul Auto de la Frankfurt din 2021, își propunea să fie cel mai ieftin din această categorie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.