Cele mai ieftine case din România. Prețuri și de 12.000 de euro pentru o locuință nouă

case ieftine preț
Casa Antonia. Foto: casa-ieftina.ro

Românii care își doresc să locuiască la casă, dar care se tem că o astfel de locuință va fi prea scumpă, pot alege unul dintre modelele de case ieftine existente pe piață.

Astfel de case simple sunt chiar mai ieftine decât o garsonieră și sunt ideale pentru cupluri sau pentru familiile mici.

Iată 3 exemple de case ieftine oferite de dezvoltatorii din România:

1. Casa Antonia, realizată de SC Case Călduroase SRL din județul Maramureș, costă 28.650 de euro.

Casa Antonia are 3 camere (camera de zi + două dormitoare spațioase), bucătărie închisă plus cămară și o baie. Suprafața construită este de 84 de mp. Prețul include TVA de 19%.

Potrivit constructorului, structura de rezistență este din oțel zincat de cea mai bună calitate. Se oferă garanție contractuală pe toată durata de viață a construcției pentru structura de rezistență. Izolația la pereții exteriori este de 25 cm, se arată pe siteul casa-ieftina.ro.

Acoperișul este făcut din țiglă metalică. Placarea interioară este cu gipscarton, iar ferestrele sunt din PVC.

Casa are și instalație sanitară în PPR (fără obiecte sanitare), instalație electrică cu tablou de siguranțe echipat (fără întrerupătoare, prize și corpuri de iluminat), instalație de încălzire cu țevi PPR (doar infrastructura, fără calorifere și centrală).

case ieftine preț
Foto: casa-ieftina.ro

Case ieftine – prețuri sub 20.000 de euro

2. O altă casă foarte ieftină, prezentată de siteul rateladezvoltator.ro, are două camere și costă aproximativ 19.850 de euro. Casa are o suprafață de 56 de metri pătrați.

În funcție de preferințele clientului, casa poate fi realizată pe structură clasică din beton armat, cărămidă sau BCA. Prețul include tencuielile exterioare, izolația exterioară de 10 cm, tâmplăria din PVC, acoperișul din tablă cutată „tip Lindab”, compartimentările, finisajele interioare și exterioare și instalațiile.

Prețul este aproximativ deoarece fundația în anumite zone trebuie supra-înălțată, iar în alte zone trebuie soluții tehnice de fundare speciale. În astfel de cazuri costurile pentru structură cresc.

De asemenea, dezvoltatorul mai menționează că prețul se referă strict la construcție și acoperă doar costurile pentru construirea și finisarea în varianta „la cheie”. Nu acoperă celelalte construcții, amenajări sau utilări ale casei: împrejmuirea cu gard, amenajarea curții, sistemul de încălzire, mini-stația de epurare sau fosa septică, porți etc.

case ieftine preț
Foto: rateladezvoltator.ro
case ieftine preț
Foto: rateladezvoltator.ro

Case ieftine din containere maritime

3. Românii care dispun de un buget mai mic, dar care își doresc totuși o casă și nu o garsonieră, pot încerca noile case din containere maritime. Prețul de pornire pentru astfel de case este de 11.900 de euro.

Potrivit rofrance-construct.ro, casele realizate din containere maritime pot fi case de vacață, cabane turistice, campinguri, case sociale, sedii de firmă, sedii de școli sau grădinițe.

Casele pot fi realizate din unul sau mai multe containere, în functie de suprafața dorită de client.
Containerele maritime sunt de două dimensiuni, de 15 și 30 de metri pătrați. Ambele au aceeași lățime, 2,44 metri. Cea care variază este lungimea: pentru cel mic este de 6 metri, iar pentru cel mare este de 12,2 metri.

Containerele maritime pot fi îmbinate pe orizontală sau pe verticală, rezultand astfel o locuință cu o suprafață utilă de 30, 60, 90, 300 mp sau o casă cu etaj.

case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)
case containere maritime
Foto: Case din containere maritime (Facebook)

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.