Carmen Iohannis a purtat bijuterii de 12.000 de euro la un eveniment din Germania

carmen iohannis
Sursa: malvensky.com

Carmen Iohannis a purtat bijuterii în valoare de 12.000 de euro la un eveniment desfășurat în Germania în acest weekend, dezvăluie spotmedia.ro.

În cadrul ceremoniei ce a avut loc la Castelul Benrath, din Düsseldorf, președintele României Klaus Iohannis a primit Premiul Franz Werfel și Premiul Civic German.

Carmen Iohannis s-a îmbrăcat într-o rochie roz și a purtat un inel și un colier cu diamante de la Malvensky.

Compania Malvensky a publicat pe paginile sale de social media fotografii cu Carmen Iohannis, însoțite de mesajul:

„Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să-și completeze ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din Colecția Malvensky Grace Diamonds.

Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă.”

Publicația spotmedia.ro a căutat bijueriile purtate de Carmen Iohannis și le-a identificat pe site-ul Malvensky.

Astfel, inelul Monte Carlo purtat de Carmen Iohannis este un inel din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care costă 12.500 de lei.

bijuterii carmen iohannis 12.000 euro
Sursa: malvensky.com

Colierul Monaco este tot din aur alb de 18 kt, cu diamante albe. Acesta costă 48.000 de lei.

bijuterii carmen iohannis 12.000 euro
Sursa: malvensky.com

În total, bijuteriile costă peste 12.000 de euro.

În cea mai recentă declarație de avere a preşedintelui nu sunt trecute aceste bijuterii, dar apar salariile celor doi, mai notează sursa citată.

Iohannis a câștigat într-un an 181.944 de lei, în timp ce soția sa, profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, a încasat 41.283 de lei, adică 3.440 de lei pe lună.

Cei doi au însă trei apartamente și trei case în Sibiu, pe care le închiriază, aşa că într-un an cuplul prezidenţial a economisit, față de declarația anterioară, suma de 30.000 de lei.

Nu e clar, la acest moment, dacă Malvensky i-a pus la dispoziție gratuit lui Carmen Iohannis bijuteriile, pentru a-și face reclamă în acest fel sau dacă i le-a vândut. Spotmedia.ro a solicitat informații atât societății, cât și Administrației Prezidențiale, însă deocamdată nu a primit răspuns.

Compania Malvensky este deținută de Malvina Cservenschi, fostă prezentatoare de știri la TVR.

carmen iohannis
Sursa: Administrația Prezidențială
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.