Când se dau pensiile în ianuarie 2024 la domiciliu sau pe card

când se dau pensiile în ianuarie 2024
Sursa: Ministerul Muncii

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat când se dau pensiile în ianuarie 2024. Instituția a publicat calendarul plății pensiilor în ianuarie 2024 pe site-ul său.

Casa Națională de Pensii informează că în luna ianuarie 2024 plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții.

Fondurile necesare s-au transmis miercuri, 3 ianuarie, către Poșta Română.

Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile Poștei Române SA pe data de 4 ianuarie 2024, iar distribuirea pensiilor pe teren (la domiciliul beneficiarilor) se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024.

Când se dau pensiile în ianuarie 2024 pe card

Ministerul Muncii menționează că plata pe card a pensiilor se va face în perioada 11 – 12 ianuarie.

„Facem precizarea că deschiderea de credite de la Ministerul Finanțelor pentru plata pensiilor în luna ianuarie 2024 s-a făcut din 29.12.2023 cu utilizarea creditelor începând cu data de 03.01.2024 și cu încadrarea in limitele lunii Ianuarie 2024, aprobate de Guvern”, se mai arată în comunicatul de presă al instituției.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.