Unele pensii ar putea crește cu până la 20%

FOTO: Surprising_Shots/Pixabay.com
FOTO: Surprising_Shots/Pixabay.com

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că noua lege a pensiilor a intrat în linie dreaptă, iar de anul viitor aproape 2 milioane de români ar putea avea pensii mai mari cu până la 20%.

Este vorba despre pensionarii cu venituri mici, însă trebuie să îndeplinească și alte condiții. În acest moment există trei scenarii pentru recalcularea tuturor pensiilor. Surse din Ministerul de Finanțe spun că prima variantă ar fi cea preferată de Coaliția de guvernare.

Mai exact la recalcularea pensiei se va avea în vedere atât contribuția la sistemul de asigurări sociale, cât și vechimea în muncă.

De asemenea, se va stimula și rămânerea în activitate. Cei care vor alege să continue să lucreze și după pensionare vor primi puncte în plus.

Cheltuielile cu pensiile vor crește cu 16 miliarde de lei, iar acești bani ar urma să vină din măsurile fiscale adoptate de Guvern.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.