Bulgaria nu va participa la Eurovision 2023. Este a treia țară care se retrage

eurovision românia 2018
Foto: Facebook The Humans

Bulgaria a anunțat că nu va participa la concursul Eurovision de anul viitor, relatează BBC.

Bulgaria este cea de-a treia țară care a decis să nu participe la concursul Eurovision din 2023, ce va avea loc la Liverpool, în Marea Britanie.

Televiziunile naționale din Macedonia de Nord și din Muntenegru au anunțat deja că țările nu vor participa la Eurovision 2023 din cauza măririi taxei de participare.

Potrivit BBC, țărilor li s-a cerut să plătească o taxă mai mare pentru a acoperi pierderile cauzate de interdicția de participare îndreptată împotriva Rusiei. Rusia a fost sancționată după ce țara a invadat Ucraina.

Costurile de organizare sunt de aproximativ 6 milioane de euro, iar acestea se împart egal între țările participante. Doar țara gazdă contribuie cu o sumă mai mare.

În concursul din acest an, niciuna dintre cele 3 țări (Bulgaria, Muntenegru și Macedonia de Nord) nu a reușit să treacă de semifinale.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.